ماساژ سوئدی چیست و چه مزیت‌هایی دارد

ماساژ سوئدی چیست، چه مزیت‌هایی دارد و چگونه انجام می‌شود؟

راهنمای مطلب

ماساژ سوئدی، یکی از محبوب‌ترین ماساژ‌ها در دنیا است. حتی اگر تا به حال از ماساژ درمانی استفاده نکرده باشید حتما اسم ماساژ سوئدی به گوشتان خورده است.

اما ماساژ سوئدی چیست؟ چرا باید از ماساژ سوئدی استفاده کنیم؟ ماساژ سوئدی چگونه انجام می‌شود؟

با ما در این مقاله همراه باشید تا با هر آنچه در مورد ماساژ سوئدی لازم است بدانید، آشنا شوید.

 

ماساژ سوئدی چیست؟

ماساژ سوئدی، رایج‌ترین نوع ماساژ درمانی در دنیا است. ماساژ سوئدی را می‌توان به عنوان یک تکنیک ماساژ کلاسیک برای ریلکس کردن بافت‌های نرم به منظور کسب آرامش و اهداف درمانی، تعریف کرد.

ماساژ سوئدی (swedish massage) یک ماساژ فول بادی است، به معنا که تکنیک‌های این ماساژ بر روی تمامی نقاط بدن انجام می‌شود. در هنگام ارائه ماساژ سوئدی، از روغن یا لوسیون‌ها مخصوصی جهت محافظت پوست در برابر اصطکاک حاصل از ماساژ، استفاده می‌شود.

ماساژ سوئدی نیز همانند سایر تکنیک‌های ماساژ غربی مانند آروماتراپی، رفلکسولوژی و ماساژ بافت عمیق بر اساس نظریه بهبود گردش خون، رهایی تنش‌های عضلانی و ایجاد آرامش به وجود آمده است.
تکنیک‌های مورد استفاده در ماساژ سوئدی شامل 5 تکنیک اصلی است که تقریبا تمامی روش‌های مختلف ماساژ را تشکیل می‌دهد و به تمامی ماسورها آموزش داده می‌شود.

نکته ویژه‌ای که در مورد ماساژ سوئدی وجود دارد این است که ماساژ سوئدی تنش عضلانی را کاهش می‌دهد و به عضله‌ها اجازه می‌دهد تا آرام شوند و استرس فیزیکی را از بین می‌برد. از آنجایی که عضله‌ها خود دیگر مجبور به از بین بردن تنش‌ها نیستند و از حجم کاری آن‌ها کاسته می‌شود، ماساژ سوئدی می‌تواند به بهبود وضعیت بدن نیز کمک کند.

ماساژ سوئدی بهترین ماساژ برای افرادی است که تا به حال ماساژ را تجربه نکرده‌اند. پس اگر به دنبال کسب اولین تجربه ماساژ درمانی خود هستید، می‌توانید با استفاده از خدمات ماساژ سوئدی مرکز ماساژ لاوندر، تجربه‌ای بی‌نظیری را برای خودتان رقم بزنید.

ماساژ سوئدی به عنوان محبوب‌ترین ماساژ ریلکسی شناخته می‌شود و برای افرادی که به دنبال تجربه اولین ماساژ خود هستند یا می‌خواهند یک ماساژ ملایم دریافت کنند، بسیار عالی می‌باشد.

 

فرق ماساژ سوئدی و ماساژ بافت عمیق چیست؟

ماساژ سوئدی برای افرادی که به ریلکسیشن و کاهش تنش علاقه دارند مناسب است. ماساژ بافت عمیق شبیه به ماساژ سوئدی است، اما میزان فشاری بیشتری را به بدن وارد می‌کند و برای هدف‌های دیگری در نظر گرفته می‌شود. ماساژ بافت عمیق برای ورزشکاران، دونده‌ها و افراد دارای جراحات، مناسب است.

 

در ماساژ سوئدی کدام قسمت از بدن ماساژ داده می‌شود؟

ماساژ سوئدی از آن دسته از روش‌های ماساژ درمانی است که بر روی کل بدن و بافت‌های نرم و ماهیچه‌ها اعمال می‌شود تا به بازیابی سلامت جسمی کمک کند و اثری آرامش‌بخش و متعادل کننده‌ای بر روی سیستم عصبی بدن بگذارد.

در ماساژ سوئدی، ماسورها معملا ماساژ را از گردن و کمر شروع می‌کنند و سپس به سمت پاها، بازوها، دست‌ها و گاهی اوقات کف پا حرکت می‌کنند. در بعضی از موارد، ماساژ سوئدی به عنوان یک ماساژ ریلکسی استفاده می‌شود.

 

تاریخچه ماساژ سوئدی

ماساژ به عنوان یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درمانی در تاریخ شناخته می‌شود. اما از دهه 1800 به بعد بود که تکنیک‌های ماساژ به صورت یک سبک یا روش خاص تدوین شدند.

ماساژ سوئدی در حدود سال 1868 توسط یک دکتر هلندی به نام یوهان گئورک مزگر ابداع شد. با این وجود برخی به اشتباه Per Henrik Ling را به عنوان مخترع ماساژ سوئدی می‌شناسند. بگذارید با استناد به مدارک تاریخی، برای شما کمی در مورد این دو نفر و پیدایش ماساژ سوئدی توضیح دهیم.

 

Per Henrik Ling کیست؟

پرهنریک لینگ (1776-1839) مربی سوئدی و یک پیشگام پزشکی در علم فیزیوتراپی بود. لینگ در طول زندگی‌ خود از بیماری‌هایی مانند روماتیسم، بیماری ریوی و نقرس رنج می‌برد. با گذشت زمان او به شمشیربازی علاقه پیدا کرد و متوجه تغییرات مثبتی در سلامتی خود و به ویژه در نقرس بازوی خود شد.

اما به زودی متوجه شد که شمشیربازی برای دستیابی به سلامتی مطلوب کافی نیست. از همین رو زمان خود را صرف مطالعه در مورد آمادگی جسمانی کرد و به مطالعه فیزیولوژی پزشکی، آناتومی و سایر ورزش‌ها به ویژه سیستم ژیمناستیک فرانتس ناختگال دانمارکی کرد. او در نهایت سیستمی از ورزش و ژیمناسیتک را توسعه داد که آن را ژیمناستیک پزشکی نامید.

ژیمناسیتک پزشکی شامل حرکاتت مختلف، کشش و حتی برخی از تکنیک‌های ماساژ بود. اگرچه باید به این نکته توجه کرد که تکنیک‌های ماساژ در اصل قرار نبود به صورت مستقل از کل سیستم ژیمناسیتک پزشکی انجام شوند.

در سال 1813، او موسسه سلطنتی مرکزی ژیمناستیک را تاسیس کرد و در سال 1835 به عضویت آکادمی سلطنتی سوئد انتخاب شد. پر هنریک لینگ در سال 1839 بر اثر بیماری سل درگذشت، اما میراث او و به ویژه در تاریخچه ماساژ درمانی همچنان پابرجا مانده است و از پر هنریک لینگ به عنوان پدر ماساژ درمانی نام می‌برند.

 

یوهان گئورگ مزگر

یوهان گئورگ مزگر دکتر هلندی بود که بنیانگذار واقعی ماساژ سوئدی است. مزگر نیز مانند لینگ علاقه زیادی به ژیمناستیک داشت و به طور منظم در موسسه ژیمناستیک در Westermarkt در آمستردام تمرین می‌کرد. این موسسه ژیمناستیک به دلیل پیشرفت‌های پزشکی در درمان اسکولیوز و سایر ناهنجاری‌های اسکلتی مورد توجه قرار گرفت. مزگر نیز به خاطر استعدادی که در ژیمناستیک داشت و همچنین درک بالای او از فیزیولوژی، به شهرت زیادی رسیده بود. از همین رو، تحصیل در رشته پزشکی را در دانشگاه لیدن شروع کرد.

مزگر در حین تکمیل مطالعات پزشکی خود، توانست تا روش‌های اصطکاکی فرانسوی را روی بیماران که به صورت جزئی رگ به رگ شده بودند اجرا کرد. در سال 1868 امتحان دکتری خود را گذراند و پایان نامه‌ای 47 صفحه‌ای در مورد درمان بیماری دیستوریو پدیس با انجام حرکات اصطکاکی نوشت که به عنوان مبنای درمانی برای ماساژ سوئدی عمل می‌کرد.

مزگر با استفاده از تکنیک‌های ماساژ فرانسوی، دانش پزشکی خود را جهت ایجاد سیستمی متشکل از پنج تکنیک درمانی برای معالجه بیماران به کار برد که امروزه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پنج تکنیک که اصول ماساژ سوئدی را تشکیل می‌دهند عبارتند از:

تکنیک افلوراژ (Effleurage) که شامل حرکات نوازشی بلند در سطح بدن و سر دادن دست‌ها بدون فشار زیاد است. برای آشنایی بیشتر با این تکنیک، مقاله (ماساژ افلوراژ چیست؟) را مطالعه کنید.

تکنیک پتریساژ (petrissage) که با استفاده از فشار بیشتر ساختارهای عمیق‌تر و عضلات زیرین را هدف قرار می‌دهد و ماهیچه‌ها را فشرده می‌کند. پتریساژ یک اصطلاح کلی است که شامل چندین حرکت مانند ورز دادن، غلتاندن پوست، پیچاندن، برداشتن و فشردن است.

تکنیک فریکشن(Friction) یا اصطکاک برای افزایش گردش خون و رها کردن ماهیچه‌های سفت شده به وجود آمده است. این تکنیک با استفاده از فشاری که با دقت و با استفاده از نوک انگشتان به وجود آمده باشد، اجرا می‌شود.

تکنیک ضربه‌ای (Tapotement) یک تکنیک خاص است که در ماساژ سوئدی استفاده می‌شود. این روش با استفاده از ضربات ریتمیک حاصل از لبه دست یا نوک انگشتان اجرا می‌شود.

تکنیک لرزش (Vibration) یکی از تکنیک‌های ماساژ است که با ایجاد ارتعاشات برای تحریک بافت‌های نرم و عصب‌ها، کاهش تنش عضلانی و کاهش استرس استفاده می‌شود.

 

ماساژ سوئدی چه تاثیراتی بر روی بدن دارد؟

ماساژ سوئدی یکی از محبوب‌ترین ماساژها است و این محبوبیت بی دلیل نمی‌باشد. این روش از ماساژ درمانی دارای مزیت‌های بسیاری است که بر روی جسم و روان انسان، تاثیر مثبتی می‌گذارد.

ماساژ سوئدی می‌تواند به کاهش علائم استرس، افسردگی و اضطراب کمک کند. برخی از مشکلات جسمی که می‌توان با استفاده از ماساژ سوئدی آن‌ها را کنترل کرد شامل کمردرد، سردرد، مشکلات عضلانی و سایر دردهای مزمن شوند.

بسیاری از افرادی که این ماساژ را تجربه کرده‌اند متوجه شده‌اند که ماساژ سوئدی سردرد‌ تنشی را تسکین می‌دهد. سردردهای تنشی یکی از رایج‌ترین نوع سردردها است که به دلیل استرس و تنش ماهیچه‌ها به وجود می‌آید.

مطالعه بیشتر: معرفی 12 مزیت استفاده از ماساژ سوئدی

 

از کجا خدمات ماساژ سوئدی دریافت کنیم؟

استفاده از ماساژهای غیر حرفه‌ای می‌تواند عوارضی را در پی داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که ماساژ سوئدی مورد نیاز خود را از ماسورهای متخصص دریافت نمایید. ما در مرکز ماساژ لاوندر با در اختیار داشتن ماسورهای حرفه‌ای و با تجربه در زمینه ارائه ماساژ سوئدی، آماده هستیم تا ماساژ سوئدی مورد نیاز شما را هم در منزل‌تان و هم در مرکز ماساژ مجهزمان به شما ارائه کنیم.

با استفاده از خدمات ماساژ سوئدی در خانه مرکز ماساژ لاوندر، ماساژ سوئدی مورد نیاز خود را در مکان مورد نظر خود و توسط حرفه‌ای‌ترین ماسورها دریافت کنید.

 

حرف آخر

ماساژ سوئدی یکی از پر تقاضاترین روش‌های ماساژ درمانی در دنیا است. استفاده از ماساژ درمانی، مزیت‌های فیزیکی و روانی زیادی دارد. ماساژ سوئدی باعث ایجاد آرامش و کاهش استرس و اضطراب می‌شود.
همچنین با کاهش تنش عضلانی در بدن، دردهای ماهیچه‌ای را تا حدودی کاهش می‌دهد. امیدواریم که با مطالعه این مقاله به خوبی با ماساژ سوئدی آشنا شده باشد.

برای آشنایی با تمامی روش‌های ماساژ درمانی پرطرفدار در دنیا، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله‌ای که با موضوع انواع روش‌های ماساژ درمانی برای شما آماده کرده‌ایم را مطالعه کنید تا با انواع تکنیک‌های ماساژ و مزیت‌های آن‌ها آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *