ماساژ سنگ داغ چیست؟ مزیت‌ها و تکنیک انجام ماساژ سنگ داغ

راهنمای کامل ماساژ سنگ داغ

راهنمای مطلب

ماساژ سنگ داغ یا هات استون نوعی روش ماساژ درمانی است که تکنیک‌های انجام آن شباهت‌های زیادی با ماساژ سوئدی دارد. اگر به ماساژ سنگ داغ علاقه دارید و می‌خواهید بیشتر با این ماساژ آشنا شوید، در این مقاله با ما همراه باشید تا به سوال ماساژ سنگ داغ چیست پاسخ دهیم، با نحوه انجام آن آشنا شوید و مزیت‌های این ماساژ را به شما معرفی کنیم.

 

ماساژ سنگ داغ چیست؟

ماساژ سنگ داغ (Hot Stone Massage)، یک روش‌ ماساژ درمانی است که از تکنیک‌های معمول ماساژ به همراه قرار دادن سنگ‌های صاف و داغ بازالت بر روی نقاط مشخصی از بدن، استفاده می‌کند. ماساژ سنگ داغ هم به صورت موضعی در برخی از نواحی بدن و هم به صورت فول بادی ارائه می‌گردد. هدف از استفاده ماساژ هات استون، کاهش تنش عضلانی و بهبود بافت‌های آسیب دیده است.

 

سنگ‌های بازالت سیاه مورد استفاده در ماساژ سنگ داغ

 

سنگ‌های مورد استفاده در ماساژ سنگ داغ از سنگ‌های آذرین خروجی به نام بازالت ساخته می‌شوند. این سنگ‌ها از میزان منیزیم و آهن بالایی برخوردار هستند و گرما را به خوبی ذخیره و انتقال می‌دهند. سطح سنگ‌های مورد استفاده در ماساژ سنگ داغ، صاف و صیقلی است.

تاریخچه ماساژ هات استون به 5000 سال قبل و هندوهای ساکن در هند می‌رسد که با نام آیورودا (Ayurveda) انجام می‌شد. هندی‌ها با قرار دادن سنگ بر روی قسمت‌های مختلفی از بدن، سعی در شل کردن ماهیچه‌های منقبض و تسکین درد داشته‌اند. در حدود 2000 سال پیش، چینی‌ها از سنگ‌های برش خورده‌ای به اسم Bian و سوزاندن گیاهی خاص، برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کردند.

مطالعه بیشتر:

معرفی انواع روش‌های ماساژ

ماساژ فول بادی چیست؟

 

فرق بین ماساژ سنگ داغ و ماساژهای معمولی

تکنیک‌های مورد استفاده در ماساژ سنگ داغ بسیار شبیه به تکنیک‌های ماساژ سوئدی (افلوراژ، پتریساژ، فریکشن، ضربه و ویبره) می‌باشند. ماسور با انجام ماساژ سوئدی، ماهیچه‌ها را آماده دریافت ماساژ هات استون می‌کند.

فرق عمده ماساژ سنگ داغ و سایر تکنیک‌های ماساژ در این مرحله به بعد است. بعد از آماده شدن ماهیچه‌ها، سنگ‌های آذرین بازالت را گرم می‌کنند و بر روی نقاط خاصی از بدن قرار می‌دهند. این کار باعث افزایش تاثیر ماساژ و نفوذ آن به ماهیچه‌های عمیق می‌شود.

 

تکنیک‌های انجام ماساژ سنگ داغ

 

تکنیک‌های مورد استفاده در ماساژ سنگ داغ

همانطور که گفتیم در ابتدا با انجام ماساژ سوئدی، بدن را برای انجام ماساژ سنگ داغ آماده می‌شود. سپس سنگ‌های ماساژ در آب داغ قرار داده می‌شوند تا دما آن‌ها به 45 الی 60 درجه سانتی گراد برسد.
ماسور در ابتدا با انجام مالش‌های طولانی، حرکات دایره‌ای، حرکات لرزشی، ضربه زدن و ورز دادن بدن، ماهیچه‌ها را آماده دریافت ماساژ هات استون می‌کند.

سپس این سنگ‌ها بر روی نواحی خاصی قرار می‌گیرند:

  • بر روی کمر و در امتداد ستون فقرات
  • روی شکم
  • روی صورت
  • بر روی سینه
  • بر روی دست‌ها
  • بر روی پاها

سنگ‌ها هر 5 دقیقه برداشته می‌شوند تا دوباره گرم شوند و سنگ‌های جدیدی جایگزین آن‌ها می‌گردد. برخی از ماساژورها به جای قرار دادن سنگ بر روی این نواحی، آن‌ها را در دست می‌گیرند و از آن‌ها برای انجام ماساژ استفاده می‌کنند. این کار به ماسور اجازه می‌دهد تا بدون اعمال فشار بیشتر، ماهیچه‌های عمیق‌تر را ماساژ داده و به مشتریان کمک کند تا آرامش بیشتری را بدست بیاورد.

گاهی اوقات از سنگ‌های سرد (سنگ مرمر) بر روی صورت یا پس از برداشتن سنگ‌های داغ از روی بدن، استفاده می‌شود. استفاده از سنگ‌های سرد به آرام کردن عروق خونی متورم و تسکین پوست داغ شده، کمک می‌کند.

نکته‌ای که در هنگام دریافت ماساژ باید به آن توجه کنید این است که، اگر در طول ماساژ فشار بیش از حد یا درد زیادی را مشاهده کردید، فورا به ماسور خود اطلاع دهید.

مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع سنگ‌های ماساژ

 

معرفی مزیت‌ها و فواید استفاده از ماساژ سنگ داغ

 

مزیت‌های استفاده از ماساژ سنگ داغ

ماساژ درمانی دارای مزیت‌های بیشماری است. از همین رو، ماساژ در حال تبدیل شدن به یک روش درمانی مکمل برای بسیاری از بیماری‌ها جسمی و روانی است. ماساژ سنگ داغ نیز از این قائده مستثنی نیست. در صورتی که از خدمات حرفه‌ای ماساژ سنگ داغ استفاده کنید، می‌توانید از مزیت‌های آن لذت ببرید. در ادامه مهم‌ترین مزیت‌های ماساژ سنگ داغ را برای شما توضیح خواهیم داد.

 

1-ماساژ سنگ داغ باعث ایجاد آرامش و ریلکسیشن می‌شود

ماساژ هات استون به عنوان یک ماساژ آرامش بخش و ریلکسی شناخته می‌شود. این ماساژ می‌تواند باعث ایجاد آرامش در ماهیچه‌های بدن و هم باعث ایجاد آرامش ذهنی شود.

مطالعه بیشتر: آشنایی با ماساژ ریلکسی، فواید و بهترین ماساژها جهت کسب آرامش

 

2-به تسکین تنش و درد عضلانی کمک می‌کند

از دیرباز، گرما به عنوان یک روش تسکین دهنده تنش و درد عضلانی استفاده شده. گرما باعث افزایش گردش خون در ناحیه آسیب دیده می‌شود. همچنین ممکن است اسپاسم عضلانی را بهبود ببخشد و انعطاف پذیری و دامنه حرکتی بدن را افزایش دهد.

 

3-باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شود

مطالعات نشاده داده‌اند که ماساژ سنگ داغ می‌تواند استرس و اضطراب را کاهش دهند. ماساژ باعث ترشح هرمون‌هایی مانند اندورفین در بدن می‌شود که سطح استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد. در کنار آن هورمون‌های استرس‌زا مانند کوتیزول و نوراپی‌نفرین را کاهش می‌دهد.

 

4-باعث بهبود کیفیت خواب می‌شود

ماساژ سنگ داغ یک روش مناسب برای درمان و بهبود بی‌خوابی با ماساژ است. یک مطالعه در سال 2006 نشان داد که ماساژ ممکن است جایگزینی برای قرص‌های خواب در بزرگسالان مبتلا به بی‌خوابی شود. ماساژ دادن کمر می‌تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند. همچنین ماساژ نوزادانی که مشکل خواب دارند، کمک می‌کند تا سریع‌تر به خواب بروند.

 

5-ماساژ هات استون به تسکین علائم بیماری‌های خود ایمنی کمک می‌کند

ماساژ سنگ داغ می‌تواند درد ناشی از فیبرومیالژیا را تسکین بخشد. فیبرومیالژیا بیماری است که باعث ایجاد درد گسترده و مزمن در بدن می‌شود. طبق مطالعه‌ای که در سال 2002 بر روی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا انجام شد، این افراد با دریافت 30 دقیقه ماساژ توانستند خواب بیشتری را تجربه کنند، نقاط ماشه‌ای موجود در بدن آن‌ها کاهش پیدا کرد و سطح ماده P (ماده‌ای که در انتقال سیگنال‌های درد نقش دارد) کاهش یافت.

همچنین مطالعه‌ای که در سال 2013 بر روی افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید (روماتسیم مفصلی) انجام شد، نشان داد که دریافت ماساژ با فشار متوسط مانند ماساژ سنگ داغ می‌‌تواند باعث بهبودی وضعیت آن‌ها شود. پس از یک ماه استفاده از ماساژ درمانی، این افراد از درد کمتر و دامنه حرکتی بیشتری برخوردار شدند.

 

6-می‌تواند به افزایش ایمنی بدن کمک کند

ماساژ می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. طبق مطالعه‌ای که در سال 2010 انجام شد، انجام یک جلسه ماساژ سوئدی (شباهت بسیار زیادی به ماساژ سنگ داغ دارد) می‌تواند تاثیرات مثبتی بر روی ایمنی بدن داشته باشد.

 

7-نفوذ گرما به لایه‌های عمیق عضلانی

یکی دیگر از مزیت‌های ماساژ سنگ داغ این است که گرمای موجود در سنگ‌ها به بدن نفوذ می‌کند. این کار به ماسور اجازه می‌دهد تا با اعمال فشار کمتر، ماهیچه‌های عمیق‌تر را ماساژ دهد و عضلات عمیق را ریلکس کند.

 

8-ماساژ سنگ داغ باعث خروج سموم از بدن می‌شود

بسیاری از متخصص‌های ماساژ سنگ داغ بر این باورند که یکی از مزیت‌های واقعی این ماساژ، توانایی آن در بیرون کشیدن سموم از سطح پوست است. این نظریه بر این باور استوار است که، ماساژ سنگ داغ با گرم کردن پوست و سطح بدن باعث تعریق و خارج کردن سموم از بدن می‌شود.

 

اثرات جانبی ماساژ سنگ داغ

در صورتی که یک ماسور حرفه‌ای به شما این ماساژ را ارائه دهد، کاملا بی خطر می‌باشد. با این وجود شرایطی وجود دارد که در آن باید از استفاده از ماساژ هات استون اجتناب کنید. اگر شرایط یا بیماری‌های زیر را دارید، قبل از دریافت ماساژ با پزشک خود مشورت کنید:

  • اختلالات خونریزی یا مصرف داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین
  • داشتن سوختگی بر روی پوست
  • داشتن زخم‌های باز
  • داشتن سابقه لخته شدن خون
  • در 6 هفته گذشته تحت عمل جراحی قرار گرفته باشید
  • ابتلا به پوکی استخوان یا شکستگی استخوان
  • تعداد کم پلاکت (ترومبوسیتوپنی)
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افرادی که دارای ایمپلنت فلزی هستند
  • افراد دارای فشار خون
  • زنان باردار نباید ماساژ هات استون دریافت کنند

 

آیا ماساژ سنگ داغ باعث سوختگی و ایجاد درد می‌شود؟

ماساژ سنگ داغ به هیچ عنوان دردناک نیست و درد شدیدی را در هنگام دریافت ماساژ، احساس نخواهید کرد. ماسورها دمای سنگ‌های ماساژ را به حدی بالا می‌برند که سوختگی و ردی را بر روی پوست به جا نگذارند و تنها حس خوبی را در شما به وجود بیاورند.

علاوه بر این، ما همیشه توصیه می‌کنیم که در هنگام دریافت ماساژ با ماسور خود در ارتباط باشید و در صورت احساس درد شدید آن را با ماساژور خود در میان بگذارید.

 

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم تمام دانستنی‌های مرتبط با ماساژ سنگ داغ را در اختیارتان قرار دهیم. مطالعاتی که در طی چند سال اخیر انجام شده‌اند همواره نشان داده که ماساژ هات استون یک راه مفید برای کاهش استرس و اضطراب، افزایش آرامش و ریلکسیشن و کاهش درد و تنش عضلانی می‌باشد.

برای اطمینان از اینکه تجربه مثبتی از ماساژ سنگ داغ داشته باشید، تنها از افراد متخصص و ماسورهای حرفه‌ای برای دریافت این ماساژ استفاده کنید. طبیعی است که در طول ماساژ یا نهایتا تا دو روز بعد از آن، کمی احساس درد کنید. اما اگر دردها تشدید و ادامه دار شدند، به پزشک مراجعه کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *