ریختن روغن ضروری بر روی کف دست برای انجام ماساژ آروماتراپی

ماساژ آروماتراپی چیست؟

راهنمای مطلب

ماساژ آروماتراپی با استفاده از روغن‌های ضروری و برای کمک به درمان بیماری‌های جسمی و روحی انجام می‌شود. این ماساژ تاثیر زیادی بر بهبود خلق و خوی افراد دارد.
شاید بپرسید که آروماتراپی چیست؟ ماساژ آروماتراپی چه فوایدی دارد و چگونه انجام می‌شود؟
با ما در این پست همراه باشید تا هر چیزی درباره ماساژ آروماتراپی، تکنیک‌های انجام آن، فواید استفاده از این ماساژ و عوارض جانبی ماساژ آروماتراپی لازم است بدانید، در اختیارتان قرار دهیم.

 

آروماتراپی یا رایحه درمانی چیست؟

مظور از آروماتراپی، استفاده از روغن‌های ضروری معطر برای خواص و مزیت‌هایی است که در اختیار ما قرار می‌دهند. برای مثال می‌توان به روغن اسطوخودوس، پرتقال و ترنج و اکالیپتوس اشاره کرد. تمامی این رایحه‌ها مشتقات گیاهی از انواع گیاهان، درخت‌ها و گل‌های موجود در طبیعت هستند. روغن‌های ضروری بسیار غلیظ هستند و برای استفاده مستقیم باید آن‌ها را با روغن‌های پایه مخلوط کنید.

هدف کلی رایحه درمانی، بهبود سلامت جسمی و روانی افراد است. آروماتراپی انواع مختلفی دارد که شامل:

آروماتراپی زیبایی

در این روش از روغن‌های ضروری برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی پوست، بدن، صورت و مو استفاده می‌شود.

ماساژ آروماتراپی

در این روش روغن‌های ضروری را رقیق کرده و در هنگام ماساژ بر روی پوست می‌ریزند.

آروماتراپی بویایی

استنشاق اسانس‌ها منجر به افزایش سلامت عاطفی، کسب آرامش و جوانسازی بدن می‌شود.

آروماتراپی روان درمانی

در روان درمانی، حالات خاصی از احساسات را می‌توان با روغن‌های ضروری به دست آورد که لذت، آرامش، نشاط یا خاطره‌ای خوش را به همراه دارند.

 

ریختن روغن ضروری بر روی یک ضرف آب جهت آزاد سازی رایحه روغن و استفاده از تاثیرات آن بر روی روان و خلق و خو

 

ماساژ آروماتراپی چیست؟

ماساژ آروماتراپی یکی از روش‌های ماساژ درمانی است که به درمان مشکلات جسمی و بهبود خلق و خو کمک می‌کند. تکنیک‌های ماساژ آروماتراپی شباهت زیادی با ماساژ سوئدی دارند، با این تفاوت که از روغن‌های ضروری گیاهی مانند روغن اسطوخدوس، یلانگ یلانگ، ترنج و لیمو را در هوا اسپری کرده یا مستقیما روی پوست ریخته و ماساژ می‌دهند.

در طول دریافت این ماساژ، مولکول‌های روغن ضروری از طریق استنشاق و هم از طریق پوست جذب بدن می‌شوند.

ماساژ آروماتراپی (Aromatherapy massage) به دلایل مختلفی از جمله ایجاد آرامش، مدیریت و تسکین درد و بهبود خلق و خو مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این موارد از مزیت‌های اصلی اکثر روش‌های ماساژ درمانی است، با این تفاوت که تصور می‌شود اضافه کردن روغن‌های گیاهی معطر می‌تواند تاثیر آن‌ها را افزایش دهد.

معمولا رایحه درمانی به عنوان نوعی خدمات اضافی به انواع ماساژهای سنتی اضافه می‌شود.

مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع تکنیک‌های ماساژ درمانی

 

تفاوت ماساژهای معمول با ماساژ آروماتراپی

تفاوت اصلی بین ماساژ آروماتراپی و ماساژ سوئدی (یا سایر ماساژها)، استفاده از روغن‌های ضروری است. ماساژ رایحه تراپی شامل تمام مزیت‌های یک ماساژ معمولی شامل بهبود گردش خون، تخلیه لنف از ماهیچه‌ها و … است. علاوه بر آن دارای فواید اضافی که از روغن‌های ضروری متناسب با نیاز خاص شما بدست می‌آید، می‌باشد.

 

روغن‌های ضروری مورد استفاده در ماساژ آروماتراپی

 

روغن‌های مورد استفاده در آروماتراپی

ماساژ آروماتراپی با استفاده از روغن‌های ضروری گیاهی انجام می‌شود. هر کدام از روغن‌های ضروری مورد استفاده در این ماساژ، از خواص ویژه‌ای برخوردار هستند که متناسب با نیاز شما انتخاب و استفاده می‌شوند. روغن‌های ضروری بسیار غلیظ هستند و می‌توانند منجر به حساسیت و التهاب پوست شوند. به همین دلیل قبل از استفاده، آن‌ها را با روغن‌های پایه (روغن حامل) رقیق می‌کنند.

برخی از محبوب‌ترین روغن‌های ضروری مورد استفاده در ماساژ آروماتراپی عبارتند از:

  • روغن ترنج (bergamot)
  • روغن چوب سدر
  • روغن بابونه (chamomile)
  • روغن اکالیپتوس
  • روغن گیاه شمعدانی (geranium)
  • روغن زنجبیل
  • روغن اسطوخودوس (lavender)
  • روغن لیمو
  • روغن پرتقال
  • روغن درخت چای
  • روغن نعنا

ماسور در طول جلسه ماساژ ممکن است که رایحه این روغن‌ها را در اتاق پخش کند یا چند قطره از آن‌ها را مستقیما بر روی پوست شما بریزد.

 

نحوه انجام ماساژ آروماتراپی

ماساژ آروماتراپی از حرکات سایر ماساژها مانند ماساژ سوئدی، ورزشی و بافت عمیق استفاده می‌کند، با این تفاوت که در هنگام انجام ماساژ از روغن‌های معطر نیز استفاده می‌شود. ماساژ آروماتراپی یک ماساژ فول بادی است و بر روی تمام بدن انجام می‌شود.

یک ماساژ آروماتراپی حرفه‌ای شبیه به ماساژ سوئدی می‌باشد و از تکنیک‌های ماساژ زیر استفاده می‌کند:

 

رفلکسولوژی

تمرکز اصلی این تکنیک بر روی ورز دادن پاها می‌باشد. طبق اصول رفلکسولوژی هر نقطه از کف پا مربوط به سیستم‌ها یا اندام‌های خاصی از بدن می‌باشد.

 

افلوراژ

افلوراژ یک تکنیک ماساژ اصطکاکی سبک است که معمولا برای شروع ماساژ و آماده سازی بافت‌های نرم بدن استفاده می‌شود.

 

پتریساژ

پتریساژ یک تکنیک ماساژ است که در آن بافت‌های نرم بدن را بین انگشتان گرفته و فشار می‌دهند. این تکنیک بر روی بافت‌هایی که به راحتی در دست گرفته می‌شوند مانند ران و بازو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ورز دادن

این تکنیکی است که در کمر، قفسه سینه، پاها و بازوها جهت کشش و بر طرف کردن تنش عضلانی استفاده می‌شود.

 

فریکشن

حرکت ماساژ فریکشن یا اصطکاکی یک تکنیک ماساژ است که برای افزایش گردش خون و رهایی عضلات گرفته استفاده می‌شود. برای انجام این حرکت ماسور انگشتان شست خود را دور ستون فقرات گذاشته و با فشار دادن یا انجام حرکات دایره‌ای تنش‌های عضلانی را از بین می‌برد.

 

پرکاشن

تکنیک پرکاشن یا ضربه‌ای با استفاده از لبه دست ضربات نرم و سریعی را بر روی بافت‌های نرم بدن وارد می‌کند. این تکنیک کمک می‌کند تا عضلات سفت و منقبض آزاد شوند.

 

مزیت‌های استفاده از ماساژ آروماتراپی

از نظر علمی، تحقیقات محدودی بر روی ماساژ آروماتراپی انجام شده است و همچنان برخی از مزیت‌ها به صورت علمی اثبات نشده‌اند. با این وجود، انجام چند مطالعه توانسته برخی از مزیت‌های ماساژ آروماتراپی را تایید کرده است.

استفاده از روغن‌های ضروری شامل روغن لیمو، روغن پرتقال و روغن نارنگی، برای تقویت خلق و خو در برخی از مطالعات به اثبات رسیده است. مطالعه دیگری که توسط موسسه ملی سرطان (NCI) بر روی آروماتراپی انجام شد، نشان داد که استفاده از روغن بابونه در ماساژ، در مقایسه با همان ماساژ بدون آروماتراپی، باعث کاهش بیشتر علائم اضطراب می‌شود.

مطالعه دیگری به بررسی اثرات بابونه و ماساژ درمانی برای تسکین اضطراب پرداخت. به گفته منبع مورد اعتماد موسسه ملی سرطان (NCI)، نتایج نشان داد که پس از ماساژ با بابونه در مقایسه با ماساژ بدون رایحه درمانی، علائم اضطراب کاهش بیشتری داشته است.

روغن اسطوخودوس (لاوندر) یکی دیگر از روغن‌های محبوب در ماساژ آروماتراپی است. استفاده از این روغن بر کیفیت بهبود خواب تاثیر می‌گذارد. روغن لاوندر دارای خواص آرامش بخش است و می‌تواند به رفع تنش‌های ذهنی کمک کند.

 

عوارض جانبی ماساژ آروماتراپی

به طور کلی، ماساژ یک روش درمانی بی‌خطر است. در ماساژ رایحه تراپی به دلیل استفاده از روغن‌های ضروری، ممکن است عوارض جانبی مانند آلرژی و التهاب پوستی نیز دیده شود. به همین دلیل قبل از دریافت ماساژ آروماتراپی، باید از نداشتن حساسیت به روغن‌های مورد استفاده در این ماساژ، با خبر شوید.

اگر از اثرات روغن مورد نظرتان با خبر نیستید، از ماسور خود بخواهید که روغن را در هوا اسپری کند. علائم و عوارض جانبی استفاده از ماساژ آروماتراپی شامل موارد زیر می‌باشد:

  • کهیر
  • ورم
  • خارش پوست
  • سرخی پوست
  • جوش

معمولا شایع‌ترین عارضه جانبی درماتیت (نوعی التهاب پوستی) بوده است. اسطوخودوس، روغن نعنا فلفلی، روغن درخت چای و یلانگ یلانگ، رایج‌ترین روغن‌هایی هستند که باعث ایجاد حساسیت می‌شوند.

 

نکات اضافی برای ماساژ آروماتراپی

قبل از رزرو وقت ماساژ آروماتراپی، نکات زیر را در نظر بگیرید تا از جلسه ماساژ خود حداکثر استفاده را ببرید:

  • اسانس‌ها را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید. برای مثال، رایحه مرکباتی برای تقویت خلق و خو، روغن لاوندر برای ایجاد آرامش و اکالیپتوس برای کنترل درد مناسب می‌باشند.
  • قبل از دریافت ماساژ به ماسور خود اعلام کنید که آیا می‌خواهید روغن مورد نظر شما در هوا اسپری شود و آن را استنشاق کنید یا اینکه مستقیما بر روی پوست شما ریخته شود. هنگام دریافت این ماساژ توجه داشته باشید که به روغن‌های ضروری حساسیت و آلرژی نداشته باشید.
  • به هیچ عنوان قبل از دریافت ماساژ وعده غذایی سنگین میل نکنید. این کار می‌تواند باعث ناراحتی معده در طول جلسه ماساژ درمانی شود.
  • قبل و بعد از دریافت ماساژ آب بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید.
  • پیشنهاد می‌کنیم که یک ساعت بعد از دریافت ماساژ آروماتراپی دوش آب گرم بگیرید. بگذارید روغن ماساژ کمی بر روی پوست شما باقی بماند و توسط پوست جذب شود.
  • برخی از روغن‌های ماساژ می‌توانند باعث تحریک آسم و سایر مشکلات تنفسی شوند. اگر دچار آسم و بیماری تنفسی هستید، قبل از دریافت آروماتراپی با پزشک خود مشورت کنید.
  • روغن‌هایی که از مرکبات (لیمو، پرتقال و نارنگی) ساخته می‌شوند، می‌توانند پوست را در مقابل نور خورشید آسیب‌پذیرتر کنند. به همین دلیل پس از دریافت ماساژ آروماتراپی، در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
  • در هنگام دریافت ماساژ با ماسور خود ارتباط کلامی برقرار کنید و در صورت بروز مشکل یا احساس درد، مشکل را سریعا با او در میان بگذارید.

 

حرف آخر

امیدواریم که این مقاله برای شما مثمر ثمر واقع شده باشد و تمام اطلاعات لازم در مورد ماساژ آروماتراپی را بدست آورده باشید. تکنیک‌های انجام این ماساژ مانند تکنیک‌های مورد استفاده در ماساژ سوئدی است، با این تفاوت که در ماساژ رایحه تراپی، از روغن‌های گیاهی خاصی استفاده می‌شود.

با اینکه تحقیقات علمی در مورد مزیت‌ها و تاثیرات این ماساژ کامل نشده است، شکی نیست که ماساژ آروماتراپی می‌تواند به افراد کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند و خلق و خوی خود را بهبود ببخشند.

در صورتی که علاقه دارید که ماساژ آروماتراپی را در منزل و مکان مورد نظر خود دریافت کند، می‌توانید از خدمات ماساژ آروماتراپی در منزل ما استفاده کنید. با رزرو وقت قبلی، ماسورهای ما تمامی تجهیزات ماساژ لازم جهت انجام ماساژ رایحه تراپی را به همراه می‌آورند و با ارائه ماساژ، حس و حال و مود شما را تغییر می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *