انجام ماساژ دست

ماساژ دست چیست؟

راهنمای مطلب

علاوه بر ماساژهای عمومی بدن که به بهبود گردش خون، رفع تنش‌های ذهنی و جسمی و کاهش سطح استرس و اضطراب کمک می‌کنند، ماساژهای تخصصی‌تری برای اعضای مختلف بدن وجود دارد.

در این مقاله می‌خواهیم به ماساژ دست بپردازیم. ماساژ دست نوعی از ماساژ است که بر روی بافت‌های نرم موجود در دست متمرکز می‌باشد و مزیت‌های مختلفی را برای شما به همراه خواهد داشت.

با ما همراه باشید تا با ماساژ دست، فواید انجام ماساژ دست و نحوه انجام این ماساژ بیشتر آشنا شوید.

 

ماساژ دست چیست؟

ماساژ دست نوعی ماساژ است که بر روی عضلات اطرف دست متمرکز است. برای انجام ماساژ دست از تکنیک‌های مختلفی مانند حرکات اصطکاکی، چرخش پوست، ماساژ نقاط ماشه‌ای و طب فشاری استفاده می‌شود. این تکنیک‌ها به کاهش درد‌های شدید، کاهش اثرات جراحی، افزایش آرامش و بهبود جای زخم کمک می‌کنند. یک ماساژ دست بسته به نیاز شما می‌تواند در حدود 5 تا 30 دقیقه به طول انجامد.

 

دریافت ماساژ دست در مرکز ماساژ

 

مزیت استفاده از ماساژ دست چیست؟

ماساژ دست پتانسیل درمان و بهبودی برخی از بیماری‌ها و علائم آن‌ها را دارد. ماساژ دست می‌تواند در موارد زیر به شما کمک کند:

  • کمک به تسکین درد دست
  • کاهش سطح اضطراب
  • بهبود خلق و خو
  • کمک به تجربه خواب با کیفیت‌تر
  • تقویت قدرت دست و انگشتان

همچنین طبق مطالعه‌ای که در سال 2018 انجام شد، استفاده منظم از ماساژ دست می‌تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند. نتایج بدست آمده از مطالعه دیگری نشان داد که استفاده از ماساژ دست می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

استفاده از ماساژ دست می‌تواند برای شرایط و بیماری‌های خاصی مفید واقع شود. در ادامه در مورد هر کدام از آن‌ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

1- تاثیر ماساژ دست بر روی آرتریت

وجود آرتریت در مفاصل دست می‌تواند دردناک و ناتوان کننده باشد. افرادی که به آرتریت دست مبتلا هستند نسبت به افرادی که این بیماری را ندارند، از 75 درصد قدرت کمتری در دستان خود برخوردار هستند. حتی انجام کارهای ساده‌ای مانند باز کردن در شیشه مربا یا باز کردن در و پنجره خانه نیز می‌تواند برای این افراد دلهره آور یا حتی غیر ممکن باشد.

استفاده از ماساژ دست توسط افراد مبتلا به آرتریت، به افزایش قدرت دست و کاهش درد آن‌ها کمک می‌کند. همچنین یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که استفاده از مسکن‌های موضعی پس از ماساژ دست باعث بهبود درد، قدرت گرفتن دست، کاهش علائم افسردگی و بهبود اختلالات خواب می‌شود.

 

2- سندرم تونل کارپال

سندرم تونل کارپال بیماری شایعی است که موجب درد، بی‌حسی و حس سوزن سوزن و مور مور شدن در دست و بازو می‌شود. ماساژ تراپی می‌تواند به کاهش درد تونل کارپال کمک کند. افراد مبتلا به تونل کارپال در صورتی که به طور منظم ماساژ دست دریافت کنند، اثراتی همچون درد کمتر، سطوح اضطراب پایین‌تر و خلق و خوی بهتری را تجربه خواهند کرد.

 

3- تاثیر ماساژ دست بر روی نوروپاتی

نوروپاتی در اثر آسیب دیدگی اعصاب محیطی به وجود می‌آید که باعث ایجاد درد در دست‌ها و پاها می‌شود. همچنین می‌تواند باعث بی‌حسی، سوزن سوزن شدن و به وجود آمدن شرایط غیر طبیعی شود. دیابت یکی از علل شایع ایجاد نوروپاتی است. داروهای شیمی درمانی نیز می‌توانند باعث ایجاد آسیب عصبی در دست‌ها و پاها شوند.

مطالعه‌ای که در سال 2016 بر روی افرادی که تحت شیمی درمانی قرار داشتند، نشان داد که پس از یک جلسه ماساژ در حدود 50 درصد از شرکت کنندگان از روند بهبودی علائم خود گزارش داده‌اند. پس از انجام ماساژ به مدت 10 هفته، یکی از اصلی‌ترین دستاوردها بهبود ضعف کلی بدن بود.

در مطالعه دیگری که بر روی افراد مبتلا به نورپاتی دیابتی انجام شد، تاثیر ماساژ با استفاده از روغن‌های ضروری بر روی این بیماری بررسی شد. شرکت کنندگان سه جلسه ماساژ در هفته و به مدت 4 هفته دریافت کردند. پس از هفته چهارم درد آن‌ها به طور قابل توجهی کاهش یافت و نمره کیفیت زندگی آن‌ها تا حد زیادی بهبود پیدا کرد.

 

4- روماتیسم مفصلی

استفاده از ماساژ دست و ماساژ ریکی می‌تواند درد و خستگی موجود در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. طبق گفته انجمن ماساژ درمانی آمریکا، بهتر است مفاصل خاصی که در افزایش شدت روماتیسم مفصلی نقش دارند را ماساژ ندهید.

 

نحوه انجام ماساژ دست

تکنیک‌های مختلفی در هنگام انجام ماساژ دست، مورد استفاده قرار می‌گیرند. رایج‌ترین تکنیک‌های مورد استفاده شامل:

تکنیک‌های اصطکاکی را می‌توان در طول ماساژ دست استفاده کرد. در این روش باید از نوک انگشتان دست و شست‌ها برای اعمال فشار بر روی فیبرهای عضلانی استفاده شود.

محدودیت‌های به وجود آمده در عضلات دست می‌تواند نتیجه انباشته شدن فیبرهای کلاژن به وجود آمده بعد از آسیب دیدگی باشد. حرکات مالشی و اصطکاکی دایره‌ای شکل باعث افزایش دمای الیاف کلاژن می‌شود. افزایش دما باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و کشش این بافت‌ها می‌شود. با کاهش محدودیت‌های ناشی از فیبرهای کلاژن به کاهش درد دست نیز کمک خواهد کرد.

ماساژ نقاط ماشه‌ای یک نوع تکنیک رایج است که در ماساژ دست استفاده می‌شود. نقاط ماشه‌ای در مرکز فیبرهای عضلانی به وجود می‌آیند و در صورتی که درمان نشوند باعث ایجاد درد در سراسر عضله می‌گردند. با تکنیک ماساژ نقاط ماشه‌ای، به این نقاط فشار وارد می‌شود و باعث شکستن این بافت‌ها می‌شود. این کار به افزایش جریان خون در عضله کمک می‌کند و باعث خون رسانی، مواد مغذی و اکسیژن به عضلات می‌شود.

چرخاندن پوست یکی دیگر از تکنیک‌هایی است که در این ماساژ استفاده می‌شود. چرخاندن پوست شامل گرفتن پوست بین انگشتان و شست و چرخاندن آن می‌باشد. از این تکنیک می‌توان برای کاهش درد، کاهش سفتی عضلانی و فاسیا استفاده کرد. ماساژ به افزایش خاصیت کشسانی لایه فاسیا کمک کرده و افزایش کشش پوست و فاسیا، باعث کاهش محدودیت‌ها و دردهای حاصل از آن می‌شود.

از تکنیک‌های طب فشاری نیز در حین انجام ماساژ دست استفاده می‌شود. تکنیک‌های طب فشاری با استفاده از نوک انگشتان یا شست‌ها به نواحی خاصی از دست، فشار وارد می‌کند. این تکنیک به افزایش جریان خون در دست و شکستن گره‌های عضلانی کمک می‌کند.

 

انجام ماساژ دست در منزل توسط خود شخص

 

نحوه انجام ماساژ دست توسط خودتان در خانه

برای انجام ماساژ دست در خانه به تجهیزات خاصی نیاز نخواهید داشت. می‌توانید ماساژ را با استفاده از روغن ماساژ یا بدون آن انجام دهید. برای کسب کامل فواید ماساژ دست، توصیه می‌کنیم که روزانه آن را به مدت 15 دقیقه انجام دهید. سعی کنید به جای وارد کردن فشارهای ملایم از فشار متوسط استفاده کنید، مخصوصا اگر دست درد دارید.

انجام این ماساژ قبل از خواب می‌تواند کیفیت خواب شما را بهبود ببخشد. همچنین استفاده از ماساژ دست در هر زمانی از روز می‌تواند آرامش بخش و مفید واقع شود. برای انجام ماساژ دست مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا در یک موقعیت راحت بنشینید. یک دست خود را روی میز قرار دهید و با دست دیگر شروع به وارد کردن فشارهای متوسط کنید.

برای گرم کردن عضلات ساعد، از مچ تا آرنج خود را با کف دست‌تان نوازش کنید. می‌توانید این کار را تا شانه خود ادامه دهید. این کار را حداقل سه بار در دو طرف ساعد دست‌تان انجام دهید.

دست‌تان را دور ساعد حلقه کنید، به طوری که انگشت شست زیر ساعد قرار بگرید. سپس دست خود را از سمت مچ تا آرنج حرکت دهید. این کار را سه بار با فشار متوسط انجام دهید.

با استفاده از شست و انگشتان‌تان برای وارد کردن فشار و انجام حرکت دایره‌ای استفاده کنید. این حرکت را از دست شروع کنید و تا بالای ساعت ادامه دهید. این کار را بر روی دست و ساعد با فشار متوسط و حداقل سه بار انجام دهید.

با استفاده از انگشت شست‌تان حرکات دایره‌ای شکل با فشار متوسط بر روی پشت دست و سپس کف دست انجام دهید. همچنین با استفاده از انگشت شست‌تان بین انگشت شست و انگشت سبابه دست دیگرتان را ماساژ دهید.

اگر درد شدیدی را در دست خود احساس می‌کنید و از مشکل یا بیماری خاصی رنج می‌برید، حتما قبل از انجام ماساژ با پزشک خود مشورت کنید.

 

فرق ماساژ دست و ماساژ رفلکسولوژی

رفلکسولوژی بر این باور استوار است که هر نقطه بر روی دست با یکی از اعضا و ارگان‌های داخلی بدن مرتبط می‌باشد. ماساژ رفلکسولوژی با وارد کردن فشار ملایم به نقاط خاصی از دست سعی در بهبود سلامتی سایر نقاط و اندام‌های بدن دارد.

اما ماساژ دست بر روی تمام بافت‌های نرم دست انجام می‌شود. هدف از انجام ماساژ دست، رفع تنش‌های موجود، تسکین درد، کاهش استرس و اضطراب و بهبود قدرت پنجه‌های دست می‌باشد.

 

حرف آخر

ماساژ دست در عین ساده بودن، مزیت و فواید زیادی را برای شما به همراه می‌آورد. ماساژ دست شامل ماساژ ناحیه ساعد تا سر انگشتان دست است و به شما در تسکین درد، بهبود اضطراب، افزایش کیفیت خواب، کسب آرامش و تقویت عضلات دست کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *