تصویر ماساژ ساق پا توسط یک ماساژ درمانگر

ماساژ ساق پا چیست؟

راهنمای مطلب

ماساژ ساق پا نوعی از ماساژ است که بر روی عضلات پشت ساق پا تمرکز دارد. از ماساژ ساق پا برای کاهش درد عضلانی، درمان سفت شدگی ماهیچه‌ها، آماده سازی عضلات و ایجاد آرامش استفاده می‌شود.
در این مقاله می‌خواهیم به صورت مفصل در مورد ماساژ ساق پا، تکنیک‌های ماساژ ساق پا و مزیت‌های آن با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا هر آنچه در مورد ماساژ ساق پا لازم است بدانید را در اختیارتان بگذاریم.

 

ماساژ ساق پا چیست؟

ماساژ ساق پا بر روی ورز دادن عضلات گاستروکنمیوس (ماهیچه دوقلو)، سولئوس (ماهیچه نعلی) و ماهیچه پلانتاریس (ماهیچه کف پایی) تمرکز دارد. ماساژ ساق پا از تکنیک‌های ماساژ مختلفی استفاده می‌کند و برای کاهش درد و بهبودی آسیب دیدگی‌ها انجام داده می‌شود.

هدف ماساژ ساق پا رفع گرفتگی‌ها و تنش‌های عضلانی برای بهبود کامل و کمک به شخص برای بازگشت به تمرینات ورزشی است.

عضلات ساق پا، گروهی از ماهیچه‌ها هستند که روزانه برای راه رفتن و ایستادن از آن‌ها استفاده می‌کنیم. ورزش کردن و وارد کردن فشار شدید می‌تواند باعث دردهای عضلانی و گرفتگی این عضلات شود. ماساژ ساق پا با بهبود جریان اکسیژن و رساندن مواد مغذی به ماهیچه‌ها، به آرام شدن عضلات ساق پا کمک می‌کند. همچنین با انجام ماساژ ساق پا می‌توانید التهاب موجود در عضلات پا را از بین ببرید و عملکرد عضلات ساق پا را به حداکثر برسانید.

ماساژ کف پا چیست؟

ماساژ ران چیست؟

 

انجام ماساژ ساق پا توسط ماسور

 

نحوه انجام ماساژ ساق پا

یک جلسه ماساژ ساق پا نهایتا 30 دقیقه به طول می‌انجامد. ماساژ بیش از اندازه ساق پا می‌تواند پیامدهای منفی به جا بگذارد. در صورتی که بخواهید حداکثر استفاده را از مزیت‌های ماساژ ساق پا ببرید، توصیه می‌کنیم که از ماساژ درمانگر حرفه‌ای برای انجام این ماساژ استفاده کنید. برای انجام ماساژ ساق پا، از دستور العمل‌های زیر و به صورت مرحله‌ای استفاده کنید.

 

1-موارد منع استفاده را بررسی کنید

همیشه موارد منع استفاده و به ویژه ترومبوز وریدی عمیق را بررسی کنید تا مطئن شوید که انجام ماساژ ساق پا برای شما مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

 

2-قرار گرفتن در موقعیت

برای انجام ماساژ ساق پا، ترجیحا بر روی یک تخت ماساژ و بر روی شکم خود دراز بکشید. پاهای خود را ریلکس کنید و آن‌ها را به صورت صاف بر روی تخت ماساژ دراز کنید.

 

3-استفاده از افلوراژ سبک

ماساژ ساق پا با انجام تکنیک افلوراژ شروع می‌شود. افلوراژ تکنیک نوازشی سبکی است که به گرم کردن بافت‌های نرم بدن برای دریافت ماساژ‌های عمیق‌تر کمک می‌کند.

 

4-استفاده از افلوراژ عمیق

پس از انجام ماساژ افلوراژ سبک، به تدریج از تکنیک‌های عمیق‌تر استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که فشار وارده به حدی نرسد که شخص دریافت کننده ماساژ احساس درد شدید کند.

 

5-استفاده از تکنیک پتریساژ

تکنیک پتریساژ نوعی تکنیک ماساژ است که شامل کشش، ورز دادن و فشار دادن بافت‌های نرم جهت بهبود گردش خون، رفع گره‌های عضلانی و بهبود اسپاسم عضلانی استفاده می‌شود. تکنیک پتریساژ از فشار عمیق برای ماساژ عضلات لایه‌های زیرین استفاده می‌کند. با گذشت زمان و بهبود آسیب دیدگی در ساق پا، می‌توان فشار وارده در تکنیک پتریساژ را افزایش داد.

 

6-تکنیک‌های ضربه‌ای

استفاده از تکنیک ضربه‌ای اختیاری است. برخی از ماساژ درمانگرها ممکن است که از چنین تکنیک‌هایی استفاده کنند. از تکنیک ضربه‌ای در مراحل بعد از بهبودی عضلات استفاده می‌شود.

 

7-مرحله پایانی

برای تکمیل ماساژ ساق پا و در آخرین مرحله، از تکنیک افلوراژ سبک استفاده می‌شود.

 

مزیت‌ها و فواید ماساژ ساق پا

ماساژ ساق پا یک روش درمانی است که گردش خون را بهبود می‌بخشد و به تسکین دردها کمک می‌کند. در کل می‌توان مزیت‌های اصلی استفاده از ماساژ ساق پا را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • بهبود و افزایش عملکرد ماهیچه‌ها
  • افزایش انعطاف پذیری
  • تسکین دردهای عضلانی
  • بهبود گردش خون

 

1- بهبود و افزایش عملکرد ماهیچه‌ها

ماساژ ساق با افزایش گردش خون و افزایش دامنه حرکتی به آماده سازی عضلات پا برای انجام فعالیت و به حداکثر رساندن عملکرد عضلات پا کمک می‌کند. با ایجاد اصطکاک در هنگام ماساژ ساق، گردش خون افزایش پیدا می‌کند و باعث رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به ماهیچه‌ها می‌شود. افزایش اکسیژن و مواد مغذی باعث افزایش انرژی عضلات و کاهش تجمع مواد زائد متابولیک می‌شود که می‌تواند به رفع خستگی عضلانی کمک کند. افزایش سطح اکسیژن و مواد مغذی برای حفظ سلامت ماهیچه‌ها و بهبود قدرت آن‌ها ضروری است.

ماساژ ساق باعث افزایش کشسانی و انعطاف پذیری عضلات نیز می‌شود. با افزایش دمای عضلات، خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری آن افزایش پیدا می‌کند. افزایش قابلیت ارتجاعی و انعطاف پذیری، دامنه حرکتی وسیع‌تری را برای عضلات فراهم می‌کند.

 

2-افزایش انعطاف پذیری

یکی از مزیت‌های رایج استفاده از ماساژ ساق پا، افزایش انعطاف پذیری عضلات است. ماساژ ساق پا با بهبود خاصیت ارتجاعی بافت‌ها و رفع گرفتگی عضلات، انعطاف پذیری را افزایش می‌دهد. در طول انجام ماساژ ساق، به دلیل اصطکاک ایجاد شده بر روی پوست ساق پا، گردش خون افزایش پیدا می‌کند. با افزایش گردش خون، دمای ماهیچه‌ها نیز بالا می‌رود. افزایش دمای ماهیچه به بهبود خاصیت ارتجاعی بافت‌ها کمک می‌کند. بهبود قابلیت ارتجاعی بافت باعث کشش، شل شدن و افزایش دامنه حرکتی عضلات می‌گردد. در نهایت کشش و شل شدن عضلات باعث افزایش انعطاف پذیری می‌شود.

 

3-تسکین دردهای عضلانی

ماساژ ساق پا می‌تواند از به وجود آمدن دردهای عضلانی جلوگیری کند. بعد از انجام فعالیت ورزشی شدید، مواد زائد در عضلات جمع می‌شوند و در صورت دفع نشدن می‌توانند باعث خستگی عضلانی، سفتی و درد عضلانی شوند. ماساژ ساق پا با تحریک سیستم لنفاوی از بروز دردهای عضلانی تاخیری جلوگیری می‌کند.

 

4-بهبود گردش خون

ماساژ ساق پا به بهبود گردش خون کمک می‌کند. گردش خون از طریق ماساژ ساق پا و با افزایش مویرگی شدن و اتساع عروق بهبود می‌یابد. افزایش مقدار مویرگ‌ها باعث می‌شود تا اکسیژن بیشتری برای عضلات در دسترس باشد.

مطالعه بیشتر: تاثیر ماساژ بر بهبود گردش خون

 

حرف آخر

ماساژ ساق پا بر روی عضلات نیمه پایینی پا مانند عضلات دوقلو و ماهیچه نعلی انجام می‌شود. برای انجام این ماساژ از تکنیک‌هایی مانند افلوراژ، پتریساژ و تکنیک‌های ضربه‌ای استفاده می‌شود. ماساژ ساق پا مزیت‌هایی از جمله به حداکثر رساندن عملکرد ماهیچه‌ها، افزایش انعطاف پذیری، جلوگیری از درد عضلانی و بهبود گردش خون را در اختیار شما قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *