ماساژ درمانگر در حال ماساژ ران مشتری خود

ماساژ ران پا چیست و چه فوایدی دارد؟

راهنمای مطلب

ماساژ ران مجموعه‌ای از تکنیک‌های ماساژ است که بر روی عضلات همسترینگ و ماهیچه‌های چهارسر ران تمرکز دارد. در این مقاله می‌خواهیم برای شما در مورد ماساژ ران پا و مزیت‌هایی که با خود به همراه دارد، صحبت کنیم. همچنین تکنیک‌های انجام ماساژ ران و موارد منع استفاده از ماساژ ران را به شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید تا با ماساژ ران پا بیشتر آشنا شوید.

 

ماساژ ران پا چیست؟

ماساژ ران پا بر روی عضلات همسترینگ و چهار سر ران که در جلو و پشت نیمه بالایی پا قرار دارند انجام می‌شود. ماساژ ران پا شامل طیف وسیعی از تکنیک‌های مختلفی است که به کاهش سفتی عضلات، تسکین درد و افزایش گردش خون در این ناحیه از پا کمک می‌کند. ماساژ می‌تواند تنش و استرس را در عضلات ران کاهش دهد و به فرد تحت درمان کمک کند تا به فعالیت روزانه یا تمرینات ورزشی بازگردد.

ماسورهای ما آماده هستند تا با انجام تکنیک‌های ماساژ ران، گرفتگی عضلات شما را درمان و دردهای‌تان را تسکین دهند.

 

از چه تکنیک‌هایی در ماساژ ران استفاده می‌شود؟

از تکنیک‌های مختلفی برای ماساژ دادن ران پا استفاده می‌شود. تکنیک‌های رایج مورد استفاده در این قسمت از پا عبارتند از:

  • افلوراژ
  • ورز دادن
  • اصطکاک
  • پیچیدن

تکنیک افلوراژ یک تکنیک ماساژ بسیار موثر است که در اولین مرحله از ماساژ ران پا استفاده می‌شود. تکنیک افلوراژ با استفاده از کف دست و انگشتان صاف انجام می‌شود. این تکنیک از فشار سبک تا فشار نسبتا عمیق جهت افزایش دمای عضلات و تشویق افزایش جریان خون در اطراف عضلات استفاده می‌کند. افزایش دما ماهیچه‌ها باعث بهبود حالت ارتجاعی و انعطاف پذیری بافت اطراف مفاصل می‌شود. تکنیک افلوراژ همچنین به گردش لنفاوی و حذف مواد زائد و سموم موجود در عضلات کمک می‌کند.

ورز دادن یکی از تکنیک رایجی است که در طول ماساژ ران استفاده می‌شود. از تکنیک ورز دادن در نواحی دارای بافت نرم استفاده می‌شود. در هنگام انجام این تکنیک ماهیچه‌ها فشرده شده و به آرامی کشیده می‌شوند. ورز دادن عضلات ران پا به بهبود گردش خون و افزایش دمای ماهیچه‌ها کمک می‌کند. ورز دادن به اتساع عروق خونی و مویرگ‌سازی نیز کمک می‌کند که خود باعث اکسیژن رسانی بیشتر به ماهیچه‌ها می‌شود.

تکنیک اصطکاکی یکی دیگر از تکنیک‌‌های رایج ماساژ در هنگام ماساژ ران پا می‌باشد. این تکنیک با استفاده از انگشتان و شست دست انجام می‌شود. اصطکاک در مناطقی که گره‌های عضلانی در امتداد رشته‌های ماهیچه‌ای وجود دارد استفاده می‌شود. تکنیک‌ اصطکاک برای افزایش دما ماهیچه‌ها و شکستن رشته‌های کلاژن به کار گرفته می‌شود. فیبرهای کلاژن در سراسر بافت عضلانی به عنوان بخشی از فرآیند التیام ماهیچه‌ها قرار می‌گیرند و می‌توانند باعث محدود شدن عضلات شوند. شکستن فیبرهای کلاژن باعث کاهش محدودیت عضلانی می‌شوند و در نتیجه درد را کاهش می‌دهد.

در تکنیک پیچاندن یا Wringing، بافت ران به بالا کشیده و پیچانده می‌شود. این تکنیک به شل شدن و کشش ماهیچه‌ها کمک می‌کند و ران را از هرگونه سفتی عضلانی خلاص می‌کند. تکنیک پیچاندن می‌تواند یک تجربه آرامش بخش باشد، هماچنین از این تکنیک برای تسکین درد نیز استفاده می‌شود.

 

فواید ماساژ ران کدام است؟

استفاده از ماساژ ران طیف گسترده‌ای از مزایا را در اختیار شما قرار می‌دهد. فوایدی که از ماساژ ران به دست می‌آید عبارتند از:

  • بهبود و بازیابی عضلات
  • کاهش درد
  • بهبود گردش خون
  • پیشگیری از آسیب دیدگی

ماساژ ران پا به بهبود و ریکاوری عضلات کمک می‌کند. ماساژ ران گردش خون را بهبود می‌بخشد و باعث رسیدن اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به عضلات پا می‌شود. ماساژ ران به بهبود جریان لنفاوی نیز کمک می‌کند. بهبود گردش لنفاوی به حذف مواد زائد و سموم درون ماهیچه‌ها کمک می‌کند.

کمک به تسکین درد یکی دیگر از مزیت‌های ماساژ ران پا می‌باشد. درد عضلانی می‌تواند به دلایل زیادی از جمله کشش و سفتی عضلانی رخ دهد. تنش و سفتی عضلانی نیز می‌تواند به دلایل مختلفی مانند استفاده بیش از حد از ماهیچه‌ها، آسیب دیدگی و فعالیت‌های ورزشی شدید به وجود بیایند. ماساژ ران از طیف وسیعی از تکنیک‌های مختلف ماساژ برای کمک به رهایی از هرگونه تنش عضلانی، تسکین درد و شل شدن عضلات سفت استفاده می‌کند. افزایش دمای ماهیچه ها باعث بهبود حالت ارتجاعی و انعطاف پذیری عضلات و در نتیجه کاهش سفتی و کشش ماهیچه‌ها می‌شود. بنابراین کاهش سفتی و تنش عضلانی باعث کاهش درد درون ماهیچه‌ها می‌شود.

ماساژ ران می‌تواند به بهبود گردش خون کمک کند. با افزایش دمای ماهیچه‌ها، گردش خون بهبود می‌یابد. سپس مویرگ‌سازی و اتساع عروق افزایش پیدا می‌کند. افزایش در مویرگی شدن باعث افزایش میزان اکسیژن رسانی می‌شود. همچنین ماساژ ران پا باعث افزایش گردش لنفاوی می‌شود که به بدن کمک می‌کند هر گونه مواد زائد و سموم را بهتر دفع کند.

پیشگیری از آسیب دیدگی یک مزیت رایج است که از طریق ماساژ ران به دست می‌آید. بهبود گردش خون باعث می‌شود که مواد مغذی سالم و اکسیژن در سراسر بدن تامین شود. بهبود جریان لنفاوی به حذف مواد زائد در بافت‌های عضلانی کمک می‌کند و به خون بازمی‌گردد تا از بدن خارج شوند. سیستم لنفاوی همچنین به مبارزه با عفونت کمک می‌کند. بهبود گردش خون و لنفاوی به عضلات ران کمک می‌کند تا قوی تر و سالم تر شوند و در نتیجه کمتر آسیب ببینند.

 

موارد منع استفاده از ماساژ ران پا

موارد و شرایطی وجود دارد که در آن‌ها استفاده از این ماساژ خطرناک می‌باشد. موارد زیر به عنوان موارد منع استفاده از ماساژ ران پا شناخته می‌شوند:

داشتن زخم‌های باز یا هر گونه بریدگی، پارگی و جراحت در ران پا. در چنین شرایطی باید صبر کنید تا جای زخم به خوبی بهبود پیدا کند که معمولا بین یک تا دو هفته به طول می‌انجامد.

وجود پارگی در عضلات ران پا. در چنین شرایطی استفاده از ماساژ ران پا ممکن است باعث افزایش خونریزی و آسیب بافتی شود و مدت زمان بهبودی را طولانی‌تر کند.

پارگی تاندون پا. در صورتی که از پارگی تاندون پا رنج می‌برید، به هیچ عنوان از ماساژ ران پا استفاده نکنید. در چنین شرایطی تنها به جراحی نیاز خواهید داشت.

همچنین در صورت داشتن سوختگی، شکستگی استخوان و چلبلین از دریافت ماساژ پا خودداری کنید.

سایر شرایط منع استفاده از ماساژ ران پا عبارتند از:

  • پریوستیت یا التهاب غلاف اطراف استخوان
  • آرتریت روماتوئید و نقرس
  • بورسیت
  • انواع عفونت
  • ترومبوز
  • هموفیلی
  • تومورها

 

حرف آخر

ماساژ ران بر روی عضلات همسترینگ و چهار سر ران واقع در جلو و پشت ران انجام می‌شود. تکنیک‌های مختلفی در طول ماساژ ران مورد استفاده قرار می‌گیرند که شامل افلوراژ، ورز دادن، اصطکاک و تکنیک‌های پیچشی می‌باشند. از مزایای ماساژ ران می‌توان به کمک به بهبودی عضلات ران، کاهش درد، بهبود گردش خون و جریان لنفاوی و جلوگیری از آسیب دیدگی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *