ماساژ پا توسط ماسور

ماساژ پا چیست؟

راهنمای مطلب

ماساژ پا شامل ماساژ ملایم تا نسبتا محکمی است که با استفاده از دست و انگشتان یا به وسیله ابزار مخصوص برای کسب آرامش و بهبود سلامتی انجام می‌شود. ماساژ پا می‌تواند توسط یک ماساژور حرفه‌ای انجام شود یا اینکه خود شما در خانه این ماساژ را بر روی پاهای خود اجرا کنید.

با ما در این مقاله همراه باشید تا با ماساژ پا، نحوه انجام ماساژ پا، مزیت‌های آن، عوارض ماساژ پا و فرق ماساژ پا با رفلکسولوژی آشنا شوید.

 

ماساژ پا چیست؟

ماساژ پا عمدتا بر روی عضلات واقع در اطراف، جلو و پشت کف و روی پا متمرکز است و با استفاده از حرکات ملایم تا حرکاتی با فشار محکم انجام می‌شود. عضلات زیادی در اطراف پاها قرار دارند، از جمله ماهیچه درشت‌نئی پیشین، ماهیچه دورکننده شست، ماهیچه دراز بازکننده، ماهیچه‌های میان‌استخوانی پشت‌پایی و ماهیچه‌های کرمی پا در ناحیه اطراف پا قرار گرفته‌اند. ماساژ پا شامل طیف وسیعی از تکنیک‌هایی است که هر کدام برای کاهش درد، کاهش تنش و بهبود گردش خون استفاده می‌شوند.

 

ماساژ پا چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام ماساژ پا، می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

  • در ابتدا پای خود را بشویید و سپس به خوبی خشک کنید.
  • مقدار کمی لوسیون یا روغن ماساژ را بر روی کف دست خود بریزید و به آرامی بر روی سطح و اطراف پای خود بمالید.
  • با هر دو دست خود یکی از پاهای خود را بگیرید. قسمت روی پا را با استفاده از شست دست‌ها و با فشاری نسبتا محکم و حرکات دایره‌ای ماساژ دهد. ماساژ را از نوک انگشتان پا شروع کنید و به آرامی تا مچ پا و تا بالای قوزک ادامه دهید. سپس همین مسیر را برگردید و از مچ تا انگشتان پا را با حرکتی سبک‌تر ماساژ دهید. این مرحله را می‌توانید برای دو یا چند بار تکرار کنید.
  • سپس نوبت به ماساژ کف پا می‌رسد. از نوک انگشتان پا شروع کنید و با استفاده از حرکات دایره‌ای شکل به سمت پاشنه پا ماساژ دهید. سپس همین مسیر را به عقب برگردید و از پاشنه به سمت انگشتان پا ماساژ دهید. برای ماساژ کف پا می‌تواند از فشار بیشتری استفاده کنید. این مرحله را می‌توانید برای دو یا چند بار تکرار کنید.

 

ماساژ کف پا توسط دو دست

 

مزیت‌ها و فواید استفاده از ماساژ پا

مانند ماساژ گردن، کمر یا شانه‌ها، ماساژ پا نیز می‌تواند از مالش و دستکاری منظم بافت‌های نرم استفاده کند. ماساژ پا باعث بهبود گردش خون، تحریک عضلات، کاهش تنش و همچنین تسکین درد می‌شود.

ماساژ پا سیستم عصبی شما را فعال می‌کند که خود باعث افزایش مواد شیمیایی حس خوب در مغز مانند اندورفین می‌شود.

همچنین، ماساژ پا این فرصت را به شما می‌دهد تا بتوانید مشکلات احتمالی مانند تاول‌ها، میخچه‌ها و مشکلات ناخن در پاهای‌ خود را بررسی کنید.

تحقیقات انجام شده نشان داده‌‌اند که در صورت استفاده از ماساژ پا در محیط‌های بالینی، می‌توان سطح اضطراب را کاهش داد و علائم حیاتی بیماران را بهبود بخشید.

 

فرق ماساژ پا و رفلکسولوژی

ماساژ پا به دستکاری و ورز دادن بافت‌های نرم در اطراف پا می‌پردازد. در مقابل، رفلکسولوژی یک روش درمانی جایگزین است که بر قسمت‌های خاصی از پا فشار وارد می‌کند. طرفداران رفلکسولوژی معتقدند که فشار دادن به نقاط خاص از پا می‌تواند مشکلات موجود در سایر نقاط بدن را درمان کند.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از رفلکسولوژی می‌تواند تسکین دهنده باشد، اما همچنان تحقیقات و شواهد کمی برای اثبات تاثیرات رفلسولوژی موجود می‌باشد.

حتی اگر شواهد علمی از رفلکسولوژی حمایت نکند، از آنجایی که رفلکسولوژی نوعی ماساژ پا است می‌تواند آرامش بخش و تسکین دهنده باشد.

 

عوارض و موارد منع استفاده از ماساژ پا

ماساژ پا مانند سایر روش‌های ماساژ، یک درمان بی‌خطر است. با این حال در برخی از شرایط، انجام ماساژ پا توصیه نمی‌شود. این شرایط شامل:

  • داشتن هر گونه بیماری پوستی مسری
  • پسوریازیس یا اگزمای شدید در پا
  • هر گونه بیماری شدید پزشکی درمان نشده یا درد حاد
  • خونریزی داخلی در پا
  • پای ورزشکاران (نوعی بیماری قارچی)
  • وجود زخم باز یا بریدگی بر روی پا
  • شکستگی استخوان‌های پا یا پوکی استخوان شدید
  • افرادی که الکل یا مواد مخدر مصرف کرده‌اند
  • زنان باردار
  • افرادی که در معرض خطر لخته شدن خون می‌باشند

در کل اگر بیماری یا شرایط خاصی دارید، توصیه می‌کنیم که حتما قبل از دریافت ماساژ پا با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

 

ماساژ روی پا و انگشتان پا

 

هر چند وقت یکبار از ماساژ پا استفاده کنیم؟

استفاده منظم از ماساژ پا به حفظ سلامتی، بهبود آرامش و کاهش استرس کمک می‌کند. در صورتی که می‌خواهید به صورت کامل از مزیت‌های ماساژ پا برخوردار شوید، می‌توانید هفته‌ای 3 جلسه و هر جلسه در حدود 30 دقیقه از ماساژ پا استفاده کنید. بهترین زمان انجام ماساژ پا در شب و قبل از خوابیدن می‌باشد.

 

حرف آخر

ماساژ پا یک ماساژ ساده است که می‌توانید در خانه بر روی عضلات و بافت‌های نرم پا انجام دهید. ماساژ پا به کاهش استرس، کاهش تنش عضلانی، افزایش هورمون‌های حس خوب و تسکین درد کمک می‌کند. در این مقاله به شما آموزش دادیم که چگونه ماساژ پا را ابتدا بر روی سطح پا و سپس بر کف پا خود انجام دهید. با انجام منظم ماساژ پا می‌توانید از مزیت‌های این ماساژ بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *