انجام ماساژ اسکار بر روی جای زخم

تاثیر ماساژ در بهبود بافت اسکار، جای زخم و بخیه

راهنمای مطلب

اکثر آدم‌ها در طول عمرشان دچار جراحت‌های ساده یا شدیدی می‌شوند و معمولا بعد از خوب شدن زخم، جای آن بر روی سطح پوست باقی می‌ماند. باقی ماندن جای زخم بر روی پوست کاملا طبیعی است، با این وجود بسیاری از افراد در مورد روش‌هایی که می‌توانند به از بین رفتن جای زخم کمک کنند، اطلاعاتی ندارند. ماساژ جای زخم یا ماساژ اسکار یکی از این روش‌ها است.

در این مقاله می‌خواهیم به سوال (آیا ماساژ بر بهبود جای اسکار و بخیه تاثیر دارد) پاسخ دهیم و مزیت‌های استفاده از ماساژ و بهترین تکنیک‌های ماساژ تراپی برای درمان اسکار و جای زخم را به شما توضیح دهیم.

البته قبل از اینکه به ماساژ اسکار بپردازیم، اجازه دهید که به صورت مختصر در مورد اسکار، انواع آن و دلایل به وجود آمدن اسکار بر روی پوست توضیح دهیم.

 

تصویر جای زخم بر روی شانه یک شخص

 

اسکار یا جای زخم چیست؟

اسکار یا جای زخم، اثری است که پس از بهبود زخم و جراحت بر روی پوست باقی می‌ماند. جای زخم بخشی از روند بهبودی است و معمولا در طول زمان محو می‌شود، با این وجود بعضی اوقات به طور کامل ناپدید نمی‌شود.

دلایل زیادی وجود دارد که باعث کند شدن سرعت بهبود جای زخم‌ و جراحت می‌شود. به وجود آمدن عفونت، جریان خون ضعیف، نبود مواد مغذی کافی، تورم بیش از حد، دیابت و ترومای تکراری از درمان سریع جای زخم جلوگیری می‌کنند.

همچنین راه‌های مختلفی برای از بین بردن جای زخم و بخیه وجود دارد، از لیزر درمانی و عمل زیبایی گرفته تا انواع ژل‌های سیلیکونی و قرص‌ها که می‌توانند به درمان جای اسکار کمک کنند. استفاده از ماساژ اسکار نیز می‌تواند به بهبود جای زخم و بهبود بافت اطراف آن کمک کند.

 

آیا ماساژ می‌تواند به درمان جای زخم و اسکار کمک کند؟

بله، کمک به ترمیم بافت اسکار و جای زخم یکی از مزیت‌ها و فواید ماساژ تراپی است. بعد از جراحی و آسیب دیدگی، بدن نمی‌داند چگونه سلول‌های کلاژن را مرتب کند. این باعث می‌شود تا سلول‌های کلاژن به هم چسبیده شوند و ساختار طبیعی خود را از دست بدهند. ماساژ تراپی این بافت‌ها را تجزیه می‌کند و به تراز کردن فیبرهای کلاژن کمک می‌کند.

 

ماساژ اسکار چیست؟

ماساژ اسکار یکی از رایج‌ترین درمان‌هایی است که برای مدیریت بهبود جای زخم و بخیه توصیه می‌شود. ماساژ اسکار، تکنیکی است که شامل مالش و فشار عمیق می‌باشد و برای جلوگیری از سفت شدن و برجسته شدن جای زخم و جلوگیری از چسبیدن آن به بافت‌ها زیرین از جمله عضلات و استخوان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که جای زخم به عضلات و استخوان‌های زیرین بچسبد (بافت اسکار ایجاد شود)، می‌تواند دامنه حرکتی بدن را محدود کند.

 

فواید و مزیت‌های استفاده از ماساژ اسکار

استفاده از ماساژ اسکار می‌تواند به بهبود سلامت جسمی و روانی بیمار کمک کند.

 

فواید جسمانی استفاده از ماساژ اسکار

  • ماساژ اسکار از به وجود آمدن بافت اسکار و رشته‌های کلاژنی جلوگیری می‌کند.
  • ماساژ اسکار خارش زخم را تسکین می‌دهد.
  • جریان خون اطراف زخم و بافت اسکار را افزایش می‌دهد.
  • انعطاف پذیری پوست را بهبود می‌بخشد.
  • به کاهش قرمزی و تورم پوست کمک می‌کند.

 

فواید روانی استفاده از ماساژ اسکار

در جوامعی که به ظاهر آدم‌ها توجه زیادی می‌شود و به دلیل اهمیتی که برای زیبایی ظاهری افراد قائل هستند، وجود جای زخم و اسکار می‌تواند باعث کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس برخی از اشخاص شود. ماساژ اسکار به شما کمک می‌کند تا جای زخم‌ها و اسکارهای موجود بر روی سطح بدن را تا حد قابل قبولی محو کنید و اعتماد به نفس خود را بازگردانید.

 

نحوه انجام ماساژ اسکار به صورت انجام حرکات افقی و عمودی رفت و برگشتی و انجام حرکات دایره‌ای

 

نحوه انجام ماساژ اسکار برای درمان جای زخم

پس از بهبود و بسته شدن کامل زخم‌ها، می‌توانید پوست خود را دو تا سه مرتبطه در روز به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید تا پوست شما هیدراته شود و به افزایش خاصیت ارتجاعی پوست و انعطاف پذیری آن کمک کنید. برای انجام این ماساژ کافی است که از نوک دو انگشت خود استفاده کنید.

تکنیک‌های ماساژ اسکار بسیار ساده هستند و شامل دو حرکت رفت و برگشتی و حرکات دایره‌ای می‌باشد.

  • حرکات رفت و برگشتی شامل ماساژ ماساژ به بالا و پایین و ماساژ به چپ و راست می‌باشد.
  • حرکت دایره‌ای با ایجاد یک دایره بر رو و دور زخم انجام می‌شود.

ابتدا حرکات را با فشار ملایم انجام دهید و سپس فشار عمیق‌تر و بیشتری وارد کنید. میزان فشار وارده باید به حدی باشد که شما دردی احساس نکنید.

 

مدت زمان لازم برای درمان اسکار با ماساژ

اکثر اسکارها به مرور زمان محو می‌شوند. سرعت درمان اسکار به محل زخم، اندازه، نوع آن و سن شخص بستگی دارد. جای زخم می‌تواند آنقدر محو شود که به سختی بتوان آن را دید، اما هرگز به طور کامل از بین نمی‌رود. برای محو کردن جای زخم باید به صورت روزانه در 2 الی 3 نوبت به مدت 10 دقیقه از ماساژ اسکار استفاده کنید. این کار را باید به مدت 3 تا 6 ماه تکرار کنید.

برای محو شدن برخی از زخم‌های حاصل از بریدگی و جراحی، ممکن است بین 12 تا 18 ماه زمان لازم باشد.

 

بهترین زمان برای انجام ماساژ اسکار

پزشک شما باید زمان دقیق انجام ماساژ اسکار را تعیین کند. بهترین زمان برای شروع ماساژ اسکار پس از برداشته شدن بخیه‌های زخم و از بین رفتن خود به خودی دلمه‌های روی زخم می‌باشد. در صورتی که سریع ماساژ اسکار را انجام دهید، می‌تواند منجر به باز شدن دوباره زخم شود. به طور میانگین بهترین زمان شروع ماساژ اسکار، دو هفته پس از جراحی یا جراحت بدن است.

به یاد داشته باشید که ماساژ اسکار برای زخم‌هایی که بیش از دو سال از به وجود آمدن آن‌ها گذشته باشد، کارساز و مفید نخواهد بود.

 

انواع روش‌های ماساژ تراپی برای درمان اسکار

بافت اسکار پس از آسیب ایجاد می‌شود و می‌تواند روی سطح پوست (جای زخم) یا داخل بدن ایجاد شود. علاوه بر ماساژ اسکار، دو ماساژ زیر می‌توانند بر درمان بافت اسکار بسیار موثر واقع شوند:

  • ماساژ ورزشی
  • ماساژ بافت عمیق

ماساژ بافت عمیق و ماساژ ورزشی، دو ماساژ مناسب برای درمان بافت‌های اسکار می‌باشند.

ماساژ ورزشی می‌تواند برای تجزیه بافت اسکار استفاده می‌شود. این ماساژ بر روی نواحی حاوی بافت نرم تمرکز دارد. ماساژ ورزشی باعث افزایش دما بافت اسکار می‌شود که در نتیجه باعث شل شدن و شکسته شدن این بافت می‌گردد.

همچنین بافت‌ اسکار می‌تواند با استفاده از ماساژ بافت عمیق نیز شکسته شود. ماساژ بافت عمیق با ایجاد فشارهای قوی و عمیق، چسبندگی‌ها و الیاف کلاژن را که می‌توانند در نتیجه بافت اسکار به وجود آمده باشند را تجزیه می‌کند.

 

نتیجه گیری

ماساژ نقش مهمی در بهبود جای زخم و اسکار دارد. اگرچه پوست هرگز نمی‌تواند به صورت کامل به حالت اولیه خود بازگردد، اما استفاده از ماساژ مناسب می‌تواند به انعطاف پذیری پوست کمک کند، از خارش آن جلوگیری به عمل بیاورد، جای زخم را تا حدودی درمان کند و تاثیرات روانی جای زخم را کاهش دهد.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله، به صورت کامل با ماساژ اسکار، فواید استفاده از آن و نحوه انجام ماساژ اسکار آشنا شده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *